Maikel van Beek Rotax max foto zijkant

Eindhoven 23 februari.

Eerste testdag voor Maikel van Beek bij Outdoor Karting Eindhoven ter voorbereiding op het officiële Prokart Endurance seizoen van 2022.

Op deze mooie zonnige woensdag zou ik voor het eerst kennismaken met een van mijn teamgenoten (Mike Mulder) en de Prokart waarmee hij dit jaar gaat rijden. Rond een uur of 11.00 kwam ik aan op het circuit. Na een kennismaking tussen Maikel en Mike werd besloten om de Prokart klaar te maken voor de testdag. Helaas had de Prokart er geen zin in. De motoren wilde niet starten. Er werd besloten om het een en ander te vervangen in de hoop dat de kart daarna wel zou starten. Onder andere de carburateur en brandstofpomp werden vervangen. Dit leek effect te hebben. De motoren leken te starten! Echter vielen ze vrij snel weer uit.

Maikel van Beek Rotax max uitgezoomd

Om niet alleen maar te sleutelen en toch te kunnen rijden werd besloten om de Rotax Max die Mike mee had te starten.  Het was al weer even geleden dat ik op een 125cc 2-takt kart had gereden. Vooral de acceleratie is en blijft gaaf bij deze karts. Binnen enkele seconde rijdt je 100km/u. Heel gaaf om weer eens te hebben gereden met een Rotax Max.

Maikel van Beek Rotax max uitkomen bocht

Qua snelheid en rondetijden zaten Mike en ik ook dicht bij elkaar. Dat beloofd veel voor het komende prokart seizoen dat bestaat uit zowel sprint als endurance races. Vooral bij de endurance races is het van belang dat je als teamgenoten dicht bij elkaar zit qua tijden.

Al met al een mooie en leerzame dag.

Op naar de volgende testdag!

Comments are closed