Maikel van Beek en Frank Elfert op podium Bleekemolen Amsterdam

Succes bij eerste kart race van Maikel in 2022. Op 25 januari stond er voor Maikel van Beek een 2uurs race op het programma bij Bleekemolen Raceplanet in Amsterdam. Samen met Frank Elfert vormde Maikel een team voor deze race.

Maikel van Beek en Frank Elfert op podium Bleekemolen Amsterdam

Voor deze editie stonden 17 teams ingeschreven. Volle bak voor deze smalle en technische baan. De avond begon met een rijdersbriefing. Hierin werd aangegeven dat er minimaal 3 rijderswissels moesten plaatsvinden. Dat zou geen probleem opleveren.

Direct na de briefing vond de kwalificatie van 15 minuten plaats. Beide rijders van een team moesten rijden in de kwalificatie.

Frank begon en nam de eerste 7,5 minuut voor zijn rekening. Daarna stapte Maikel in voor de resterende tijd. Direct merkte Maikel op dat de kart niet vooruit te branden was en kwam binnen om te wisselen. De tweede kart had een veel betere topsnelheid waardoor de tijden ook direct verbeterde. Uiteindelijk zette Maikel de 3e tijd neer.

Een goede uitgangspositie voor de race.

Bleekemolen Karting Amsterdam

Maikel startte de race en pakte al snel de 2e plek. De nummer 1 (Jos Smit) was redelijk bij te houden. Echter had hij een voorsprong opgebouwd omdat Maikel de eerste ronden vast zat achter de nummer 2.

Na de eerste wissel vielen Maikel en Frank terug naar de 5e plek. Frank reed vanaf het begin sterk en wist weer op te klimmen naar de 3e plek in zijn eerste stint. na ongeveer een half uur was het tijd voor de 2e wissel.

Maikel nam weer plaats in de kart voor een lange stint. Wederom vielen Maikel en Frank iets terug door de wissel (van 3 naar 4).

Door constant snelle tijden te rijden, Maikel reed in deze stint de snelste tijd van de race, klom het team op naar de 2e plek.

De laatste stint van de race was voor Frank en hij ging ervoor. Ook Frank liet constant snelle tijden noteren. Hierdoor kwam de nummer 3 niet dichterbij en pakte Maikel en Frank de 2e plek.

Categories:

Tags:

Comments are closed