Maikel van Beek in Mazda MX5 racewagen

Het afgelopen jaar heeft autocoureur Maikel van Beek met team SR Competition deelgenomen aan de Max5 Cup met een Mazda MX5. Hierin streed Maikel mee om de podiumplaatsen in het team kampioenschap. Na een seizoen racen op circuits in Nederland en België is Maikel als 3e geëindigd in het team kampioenschap. 

2021 was een mooi jaar voor Maikel van Beek en zijn teamgenoot Marius Berghuijs. De racewagen was voor dit jaar zowel technisch als optisch goed geprepareerd. Helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. En wat een seizoen zou dat worden. In mei werden de eerste ronden afgelegd met de auto tijdens een testdag op circuit Zandvoort. Dit verliep zonder problemen. Om extra goed voorbereid te zijn voor dit seizoen werd een tweede testdag gepland in mei op Zandvoort. De Pinksterraces (tevens in mei) stonden immers voor de deur. De auto deed het wederom perfect waardoor Maikel en Marius veel konden rijden en steeds snellere rondetijden noteerden.    

Het was tijd voor de Pinksterraces op circuit Zandvoort. De eerste race van team SR Competition in 2021, het team waar Maikel en Marius voor uitkomen in de DNRT Max5 Cup. Mede door de testdagen ging het Maikel en Marius goed af in de races. Na het eerste race evenement stonden ze op een gedeelde eerste plek. Een goed begin van het seizoen dus.

De eerstvolgende races werden in juni verreden. Na een derde plek tijdens dit evenement stonden Maikel en Marius ook derde in het team kampioenschap.

Inmiddels was de zomer aangebroken. Dit betekende een paar maanden geen race in verband met een zomerbreak. De eerste races na de break vonden plaats in België op het circuit van Zolder. Een circuit waar Maikel en Marius niet heel veel gereden hebben. Dat was ook te merken. Beide misten snelheid. Ook waren er technische problemen. De koppeling van de auto werkten niet naar behoren door een kapotte cilinder. Dit zorgde ervoor dat stilstaan met de auto niet mogelijk was. Bij een draaiende motor rolde de auto automatisch naar voren wat de nodige problemen gaf bij de startopstelling en de stilstaande start. Gelukkig niet zodanig dat deelnemen niet mogelijk was. Ondanks de problemen stonden Maikel en Marius stonden nog steeds derde in het team kampioenschap. Wel was de nummer twee iets uitgelopen.

De laatste races vonden plaats in oktober. Opnieuw werd er gereden op circuit Zandvoort. Het was te merken dat beiden rijders al een aantal races hadden gereden. Maikel en Marius reden goede tijden en pakte hierdoor genoeg plekken om de derde vast te houden in het team kampioenschap.

Een mooi jaar met een mooi eindresultaat!

Categories:

Tags:

Comments are closed