Maikel van Beek in prokart met Nederlandse vlag na winst

Afgelopen zaterdag heeft Maikel van Beek met zijn team 3M Racing de overwinning gepakt in de tweede ronde van het Nederlandse Prokart Kampioenschap op circuit Pottendijk (Emmen). Met dit resultaat komt de eerste plek in het Kampioenschap in zicht. 

Maikel van Beek in Prokart

De dag begon vroeg op zaterdag 23 april. Al om 5.30 stapte Maikel in de auto richting Emmen voor de tweede race van het seizoen in het Nederlandse Prokart Kampioenschap.

Eenmaal aangekomen was het tijd om de kart klaar te maken voor de verplichte technische keuring. Na enkele opmerkingen die verholpen moesten worden werd de kart goedgekeurd.

De dag zou vandaag bestaan uit een vrije training, een Sprintrace, vrij rijden en een vier uurs race (de hoofdrace). De eerste training reed Maikel en al snel bleek dat we er als team goed bij zaten. Na de training nam Mike, de teamgenoot van Maikel, het stuur over voor de kwalificatie van de sprint race en ook de sprint race zelf. Hier eindigde we als team op de vierde plek. 
Na de sprint race moest er gesleuteld worden omdat er problemen waren met de ketting en de tandwielen. Gelukkig was dit snel verholpen.

1e prijs Maikel van Beek Prokart Pottendijk 2022

In de middag was het tijd voor de kwalificatie van de hoofdrace. Maikel nam deze kwalificatie voor zijn rekening en zette de vijfde tijd in de klasse neer. Geen ideale start.

De eerste stint van de race nam Mike voor zijn rekening en al bij de start kon hij plaatsen pakken in de eerste bocht. Na een uur rijden was het de beurt aan Maikel. Ook Maikel wist plaatsen goed te maken ondanks vermogen verlies. Dit merkte we als team al vrij snel na de start.

Na twee uur racen nam Mike het stuur weer over. Na vele gevechten en leuke inhaalacties op de baan reden we als team nog verder naar voren.

Na de stint van Mike nam Maikel het stuur weer over voor het laatste uur. In deze stint moest Maikel volgens de reglementen nog een extra pitstop maken en dit hebben we als team in de laatste vijf minuten van de race gedaan om zo min mogelijk tijd te verliezen. 

Na het vallen van de finish vlag zagen we dat we P1 in onze klasse hadden en mochten we nog een ere rondje rijden met de Nederlandse vlag. Een super resultaat!

Over 2 weken is de 3e race van het seizoen op Kartbaan Lelystad.

Tags:

Comments are closed