Prokart Berghem juli 2022

Gisteren mocht ik samen met Mike Mulder aan de bak voor de vijfde race van het Prokart Endurance Kampioenschap. Helaas liep de dag niet zoals gehoopt.

Al in de training hadden we problemen met de banden. De grip leek maar niet te komen. Na wat testen kregen we de banden uiteindelijk goed op grip. Ook miste we nog iets aan vermogen.

De kwalificatie liep ook niet zoals verwacht. Door de problemen in de training was er net niet voldoende tijd om te wisselen naar nieuwe banden die ook nodig waren voor de race. Dit hield in dat we de kwalificatie op de oude banden moesten rijden. Een 9e plek in de klasse was het resultaat. Geen top kwalificatie.

Daarna was het tijd voor race. Mike Mulder nam de start voor zijn rekening. Ook hier werd weer duidelijk dat onze motoren nog niet top zijn. Mike kwam minder goed weg dan de teams om heen. Hierdoor verloren we 4 plaatsen. Die Mike overigens al weer snel terugpakte. Door constant te rijden wist Mike steeds verder naar voren te rijden. Uiteindelijk reden we zelfs op plek 3. Totdat………….er een probleem ontstond. Een van de motoren hield er mee op.

Het duurde even voordat we er achter de oorzaak waren. Een verstopte carburateur was het probleem. Hiermee hebben we veel tijd verloren.

Na ongeveer een uur mocht ik zelf plaatsnemen voor mijn stint. Het plan was om een uur te rijden en dan te wisselen. Het ging echter zo lekker dat Mike besloot om mij 1,5 uur te laten rijden. Zo klommen we weer 7 plaatsen.

Het doel was om deze lijn door te zetten en verder terug naar voren te rijden. Mike stapte in voor zijn tweede stint en reed inderdaad terug naar voren. Door de wissel waren een paar plaatsen terug gevallen maar dit werd al snel weer goedgemaakt. Totdat er opnieuw problemen waren met de motor. Weer de carburateur. Ditmaal lukte het niet meteen om het probleem op te lossen. Uiteindelijk gelukkig wel. Echter hadden we naast de carburateur ook nog een gaskabel die gebroken was. Hierdoor verloren we extra veel tijd waardoor een goede klassering er niet meer in zat. Jammer maar helaas.

Tags:

Comments are closed