Maikel van Beek en Jos Smit 1e in Delft

Afgelopen dinsdag heeft Maikel deelgenomen aan een 2uurs race bij Bleekemolen Raceplanet in Delft. Voor deze race reed Maikel samen met Jos Smit in een team.

Maikel begon met de kwalificatie en Jos nam dit later over. Er waren slechts 15 minuten om als team een tijd te zetten. De kwalificatie tijd van Jos was goed voor de 7e plek. Helaas leek dit bij de opstelling niet heel veel te betekenen.

Er werd bij de startopstelling geen rekening gehouden met de gereden tijden. Iedereen startte op de positie waarin de kwalificatie was geindigd. Voor ons betekende dit dat wij de race als 17e mochten starten. Niet ideaal op een baan waar inhalen lastig is. Maar het was niet anders.

Jos startte de race en al snel bleek dat inhalen niet geheel onmogelijk was. Al na 10 minuten reden wij als team op de 5e plek. Heel netjes gezien de startpositie.

Na ongeveer 50 minuten was het tijd om te wisselen. Inmiddels reden wij als team op de 3e positie rond. Afgewisseld met de 2e positie. Maikel stapte in voor zijn eerste stint.

Na slechts 5 minuten rijden werd Maikel uit de kart gehaald omdat er een rode vlag was. Sessie stilgelegd. Er stonden karts stil op baan door een crash. Jos stapte in en reed een minuut of 10. Daarna stapte Maikel weer in. De laatste 40 minuten van race werden een van de meest bijzondere die Maikel en Jos in races hadden meegemaakt. Om de haverklap stopte teams om te wisselen. Vreemd want normaal gezien wil je als team zo min mogelijk wisselen. Al snel werd duidelijk waarom iedereen zo fanatiek aan het wisselen was. Raar maar waar, dit leverde tijdwinst op.

Maikel en Jos besloten om dit principe ook toe te passen. Dit resulteerde in een wedstrijdje kartwissels op hoog niveau. In de laatste 20 minuten hebben zij als team enorm veel wissels gedaan. Het exacte aantal is niet bekend maar zal ergens tussen de 10 en 15 liggen.

Door slim te rijden en te wisselen wisten Maikel en Jos de race te winnen. Een bijzondere race.

Categories:

Tags:

Comments are closed