Zevende plaats voor Maikel en team Work In Progress tijdens eerste race

Afgelopen dinsdag was het zover, de eerste race van de BiteMediaCup werd verreden bij Kart Center Roosendaal. Dit kampioenschap voor teams bestaat uit tien endurance races van twee uur. Alle deelnemende teams bestaan uit vier rijders die minimaal 80kg moeten wegen.

Team Work In Progress (dit jaar bestaande uit Maikel van Beek, Marcel Hollink, Emiel Hollink en Ricardo) is na het winnen van het Kampioenschap in de tweede klasse van de Cup gepromoveerd naar de eerste klasse.

Emiel nam voor het team de allereerste kwalificatie van dit jaar voor zijn rekening en zette in zijn kwalificatieronde een hele mooie derde tijd neer. Gezien het sterke veld een hele prestatie! Helaas kon hij deze positie niet behouden en zakte we enkele plaatsen terug. Marcel mocht als tweede plaatsnemen voor zijn stint. Hij wist zich goed staande te houden qua tijden en kon de vijfde positie behouden. Na Marcel was het de beurt aan Maikel om in te stappen. Maikel had enkele ronden nodig om in het ritme te komen maar kon het tempo daarna goed volgen. Helaas wist hij niet te voorkomen dat het team twee plaatsen verloor na een inhaalactie die hij niet had verwacht. Ricardo nam voor het team het laatste deel van de race voor zijn rekening en reed een solide stint. Hij zorgde ervoor dat het team op de zevende plaats eindigde.

Voor Maikel was het een geslaagde eerste race in Roosendaal. Zeker omdat hij het tempo van de rest van het team goed kon volgen. Dit biedt perspectief voor de rest van het seizoen.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.