Vierde plaats voor Maikel en Team Work In Progress in de negende race van het seizoen

Afgelopen dinsdag werd de negende race van de BiteMedia Cup verreden bij kart Center Roosendaal. Na een moeizame race zagen Maikel en zijn team de voorsprong in het kampioenschap als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het verschil op de nummer twee bedraagt nu slechts twee punten.

De kwalificatie ging best aardig, Johnny zette de vijfde tijd neer voor team Work In Progress. De concurrent voor het kampioenschap mocht niet kwalificeren in verband met een reglementaire overtreding. Kortom dit was gunstig.

In de eerste ronden na de start kon Johnny het tempo van de top goed volgen. Tot op dit moment leek het allemaal goed te gaan. Al snel werd echter duidelijk dat het heel moeilijk zou worden om voor de concurrent (het KCR belofte team) te finishen aangezien zij een hele snelle rijder hadden ingezet. Na slechts een uur had het KCR belofte team de eerste plek al te pakken terwijl team Work In Progress niet verder kwam dan een vierde plek.

Emile werd al tweede ingezet door het team. Het was de bedoeling dat hij naar voren zou rijden zodat een podiumfinish wellicht mogelijk zou zijn. Hoewel Emile erg hard reed kreeg ook hij het niet voor elkaar om ver genoeg naar voren te rijden. Dit kwam mede door de steeds veranderde grip op de baan waar veel rijders last van hadden. Zo ook Emile.

Met nog iets meer dan een uur te gaan reden Maikel en Marcel een stint. Ook zij konden geen potten breken in het laatste uur waardoor het team uiteindelijk als vierde over de finish kwam. Een slecht resultaat voor team Work In Progress aangezien de directe concurrent de race won en hiermee veel punten goedmaakte. Met nog één race te gaan wordt het nu wel heel spannend in de strijd om het kampioenschap.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.