Van Beek Racing rijdt tweede 3uurs race in Essen, Duitsland

Op zaterdag 12 mei heeft Van Beek Racing opnieuw deelgenomen aan een 3uurs race in Essen. Ditmaal zouden Maikel van Beek en Stefan van Beek deelnemen aan de race. Voor Stefan zou het de eerste keer worden op deze baan. Dit houdt in dat het team er nog steeds niet vanuit gaat mee te rijden met de top. Eerst de baan leren kennen.

De kwalificatie ging niet zoals gepland. De kart bleek snelheid te missen maar omdat we weinig ervaring op deze baan hebben hadden we dat niet geconstateerd. Een 27e plaats was het resultaat.

De start van de race nam Stefan voor zijn rekening. Stefan had de eerste ronden wat last om het tempo bij te benen maar na 3 ronden liep hij in op zijn voorganger. Stefan reed een solide eerste deel van de race en wist zelf nog een positie goed te maken. Maikel nam na ongeveer 30 minuten het stuur van Stefan. Vanwege de pitstops en kartwissels heeft Maikel in zijn stint geen posities gewonnen of verloren. Na 45 minuten nam Stefan het stuur weer van Maikel over. Stefan kreeg  vrij snel na de wissel te maken met een voor ons nieuw fenomeen op indoor kartbanen, REGEN….. Omdat de baan in Daytona een buitengedeelte heeft dat ze af en toe gebruiken is het dus mogelijk dat je in de regen rijdt. Stefan kon zeer goed uit de voeten in de regen en was zelf een van de snelste mannen op de baan op dat moment. Tijdens de regenbui was het tijd voor een rijderswissel waardoor ook Maikel zich op mocht maken voor een ritje in de regen. Ook Maikel had geen problemen met het natte buitengedeelte waardoor het team geen plaatsen verloor. Na ongeveer 30 minuten was het tijd voor de laatste wissel. Stefan zou het stuur overnemen tot het eind. In de laatste fase van de race was het helaas niet meer mogelijk om posities goed te maken. Uiteindelijk kwam het Van Beek Racing als 26e over de streep. Het was een leerzame maar zeker ook mooie race!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.