Van Beek Racing rijdt 3uurs race in Essen, Duitsland

Afgelopen zaterdag heeft het Van Beek Racing team deelgenomen aan een 3uurs race op de Daytona Kartbaan in Essen. Maikel van Beek en Jan van Beek kwamen voor het team uit in Duitsland.

Na een eerder bezoek aan deze kartbaan was duidelijk dat het niveau zeer hoog is en meekomen in begin al lastig is. Volledig blanco en zonder verwachtingen zouden we dan ook aan deze race starten.

Eerst was het tijd voor de briefing waarvan we niet alles meekregen omdat het in het Duits was en er zeer snel gesproken werd. Gelukkig waren er nog een paar Nederlandse teams (BCB Racing en Mystery Racing) die een en ander voor ons konden vertalen. Deze teams rijden al langer in Duitsland en strijden hier zelfs om de podiumplaatsen!

Onze tijd in de kwalificatie was goed voor plek 28. Redelijk achteraan maar volgens verwachting aangezien we nog veel moeten leren op deze baan.

De start van de race verloop erg goed, Maikel startte en wist in zijn eerste stint al een paar man in te halen wat hoop gaf voor de rest van de race. We konden het tempo van de rijders voor ons immers goed volgen. Jan nam na 45 minuten het stuur over om aan zijn ontdekkingsreis te beginnen. Jan had het vooral in het begin even moeilijk qua rondetijden, mede doordat hij al een tijd niet had gereden.  Na wederom 45 minuten nam Maikel het stuur weer over. Omdat we nog niet gewend waren aan de methode van pitstops en kartwissels hebben we meerdere keren flink wat tijd verloren. Hierdoor waren we weer wat teruggevallen wat we later in de stint weer terug zouden rijden. Het laatste deel van de race zou Jan weer voor zijn rekening nemen. De wissels waren inmiddels afgerond en dus kon hij zich focussen op het rijden van steeds snellere rondetijden. Na iets meer dan 3uur rijden zijn we gefinisht op een 27e positie.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.