Van Beek Racing pakt mooie tweede plaats in het Endurance Kart Kampioenschap

Afgelopen dinsdag heeft het Noordwijkse Van Beek Racing Team bij Van der Ende Racing na een moeizame race nipt de tweede plaats in het kampioenschap weten te behouden. Tijdens de laatste race van het seizoen sloeg de pechduivel toe. Drie slechte karts en een overenthousiaste concurrent maakte een goed resultaat helaas onmogelijk.

Al tijdens de kwalificatie bleek dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden voor Van Beek Racing. Met een negende startpositie zou het een hele opgave worden om een goed resultaat neer te zetten. Achteraf bleek dat de kart een probleem had met de koppakking wat een verlies aan topsnelheid betekende waardoor meteen duidelijk was waarom er geen snelle tijd werd gereden.

De start van de laatste race van het seizoen werd traditiegetrouw ingeluid door een zogenoemde “Le Mans” start. Dit houdt in dat de coureurs een sprint moeten trekken naar karts om daarna zo snel mogelijk in te stappen en weg te rijden.
Tijdens de start was het team erg goed weg en binnen een ronde was Van Beek Racing opgeklommen naar een zevende positie met zicht op de vijfde positie. Een van de zojuist ingehaald concurrenten dacht hier anders over en wilde zijn positie terugpakken. Hierbij ramde hij Van Beek Racing van de baan waardoor veel tijd werd verloren. Binnen enkele ronden lukte het gelukkig om één voor één de concurrenten weer terug te pakken totdat het eerder ingehaalde team Van Beek Racing voor de tweede maal van de baan ramde. Dit resulteerde in de voorlopige laatste positie wat een goed resultaat zo goed als onmogelijk zou maken vanwege de opgelopen achterstand. In het daarop volgende uur bleek dat de gifbeker nog niet leeg was, zowel de tweede als de derde kart die Van Beek Racing kreeg vertoonde mankementen waardoor snelle rondetijden niet haalbaar waren. Wel wist het team zich in dit uur nog op te werken naar de zevende positie. In het laatste half uur kreeg het team eindelijk een kart die geen kuren vertoonde en waarmee ze snelle tijden konden rijden. Ondanks het feit dat Van Beek Racing het laatste half het snelste team op de baan was kon het de opgelopen achterstand op de nummer zes niet meer goedmaken. Een zevende plaats bleek het hoogst haalbare in deze race waardoor Van Beek Racing met slechts twee punten verschil op de nummer drie de tweede plaats in het kampioenschap pakte.

Meer informatie over het Van Beek Racing team waarin Maikel rijdt is te vinden op: www.vanbeekracing.nl

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.