Van Beek Racing naar tweede plaats in het Endurance Kart Kampioenschap met nog twee races te gaan

Het Noordwijkse Van Beek Racing Team heeft afgelopen dinsdag goede zaken gedaan voor het Endurance Kart Kampioenschap door als tweede te finishen in de derde race bij Van der Ende Racing in Poeldijk. Deze sterke prestatie zorgt ervoor dat het Van Beek Racing Team naar de tweede plaats in het kampioenschap stijgt met nog slechts twee races te gaan.

Van tevoren was al bekend dat de derde race van het vijf races tellende kampioenschap anders zou beginnen dan normaal. Voor deze race was een start met gewichtscompensatie gepland. Van ieder team werd het gemiddeld gewicht vastgesteld. De lichtere teams van het kampioenschap kregen door de wedstrijdleiding een tijdstraf opgelegd om zo het veld dichter bij elkaar te brengen en het kampioenschap spannender te maken. Na de kwalificatie zouden de tijdstraffen worden toegepast.

Tijdens de kwalificatie zette Van Beek Racing de tweede tijd neer. Lange tijd had Van Beek Racing de snelste tijd in handen maar in de laatste ronde werd dit verbeterd door de leider in het kampioenschap.

Door de gewichtscompensatie moest Van Beek Racing starten vanaf een achtste positie en in totaal anderhalve minuut langer stilstaan dan het zwaarste team dat als eerste mocht starten. Na de start begon Van Beek Racing direct aan een opmars. In het eerste uur was het team al opgeklommen naar de vierde positie. In het tweede uur werd de stijgende lijn door Van Beek Racing doorgezet. Met nog een half uur te gaan had het team de tweede plaats in handen en reed langzaam maar zeker richting de nummer één. Direct na de laatste wissel werd echter duidelijk dat de eerste positie niet haalbaar was, de kart ging duidelijk niet hard genoeg om de nummer één te pakken en de nummers drie en vier kwamen in rap tempo dichtbij. Met nog vijf ronden te gaan zaten de nummer drie en vier op de bumper van Van Beek Racing waardoor er niets anders op zat dan blokken. Gelukkig wist het Van Beek Racing Team haar positie te behouden waardoor het een mooie tweede plaats wist te behalen.

Meer informatie vindt u op www.vanbeekracing.nl

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.