Tweede opeenvolgende zege voor kartcoureur Maikel van Beek in de BiteMedia Cup

Afgelopen dinsdag heeft Maikel zijn tweede overwinning van het seizoen behaald in de BiteMedia Cup. Met deze zege komt de eerste plek in het kampioenschap in zicht voor team Work In Progress.

Voorafgaand aan de race werd besloten wie welke stint zou rijden. Emile nam de kwalificatie en de start voor zijn rekening en Maikel zou de tweede stint van de race plaatsnemen in de kart. Emile zorgde voor een goede start van de avond door pole position te pakken in de kwalificatie. Ook bij de start wist Emile zich goed staande te houden. Wel moest hij de eerste plaats prijsgeven na geslaagde inhaalactie van de nummer twee. Gelukkig kon Emile het tempo goed volgen waardoor we geen terrein verloren ten opzichte van de eerste plaats.

Na ongeveer 45 minuten nam Maikel het stuur over van Emile voor de tweede stint van de race. Maikel reed korte maar mooie race. Hij kwam snel in zijn ritme, reed constant en kwam zo nu en dan een achterblijver tegen. Door de constante tijden van Maikel wist het team

De derde stint werd verreden door Johnny die wat moeite had om aan de snelle tijden te komen die hij in de trainingen reed. Omdat hij echter constant reed konden we de voorsprong behouden.

Marcel nam het laatste deel van de race voor zijn rekening. Inmiddels hadden we de nummer 1 positie in de race weer overgenomen. Marcel reed snelle tijdens en wist hierdoor nipt als eerste te finishen. De voorsprong op de nummer 2 was slechts 2 seconden.

Al met al weer een mooi resultaat.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.