Training kartbaan Essen

De woensdag voor het WK waren we naar Daytona Karting in Essen afgereisd om te trainen. Daar aangekomen waren we niet de enige. Veel rijders gebruikte de week voor het WK als trainingsweek. Sommige rijders hadden maarliefst 50 heats van 25 minuten ingepland! Een totaal van ongeveer 20 uur rijden. Daar kom ik inclusief de trainingsraces die ik gereden heb nog lang niet aan. Het was duidelijk dat het niet makkelijk zou worden. Zeker omdat de baan en de karts mij niet liggen en ik de rijstijl, tot nu toe, ook niet onder de knie weet te krijgen.

Vol goede moed begonnen we aan de eerste trainingsheat met 20 kg extra gewicht (90kg is het minimale gewicht tijdens het WK). Dit ging aardig en ik kon de concurrentie bijhouden.Na vier heats kreeg ik het ritme nog beter te pakken wat resulteerde in een tijd die vergelijkbaar was met die van meerdere rijders. Mijn vijfde en laatste heat was ik zelfs sneller dan enkele concurrenten die al een paar dagen hadden gereden. Hoopvol voor volgende week!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.