Tiende plaats voor Maikel in de zesde race van het seizoen in de Bitemedia Cup in Roosendaal

De zesde race van de Bitemedia Cup bij Kart Center Roosendaal afgelopen dinsdag was een lastige voor Team Work In Progess. Tot halverwege de race wist Work In Progress sterk naar voren te rijden tot een vierde positie. De tweede helft van de race verliep minder voorspoedig waardoor een tiende positie uiteindelijk het hoogst haalbare bleek.

Maikel van Beek mocht de kwalificatie voor team Work In Progress voor zijn rekening nemen. Een lastige opgave aangezien hij al ruim een maand niet meer in Roosendaal had gereden en al twee maanden niet meer tegengesteld. Maikel reed niet onverdienstelijk en pakte de negende plaats met zijn kwalificatieronde waar hij zelf niet tevreden mee was.

De start van de race verliep zonder problemen, er waren geen crashes en iedereen kwam goed weg. Maikel kon het tempo goed volgen en reed een sterke eerste stint. Marcel Kouijzer nam het stuur van Maikel over voor de tweede stint. Marcel had in begin wat moeite het juiste ritme te vinden maar gedurende zijn stint reed hij sneller en sneller. Een groot deel van zijn stint was Marcel de snelste man op de baan waardoor Work In Progress behoorlijk wat plaatsen goedmaakte. Marcel Hollink zou de derde stint van de race rijden en ook hij had in het begin moeite met de baancondities die steeds veranderden. Ook Marcel vond uiteindelijk zijn ritme en reed een zeer constant tweede deel van zijn stint waardoor we op dat moment op een vierde positie lagen. Emile Hollink zou de race uitrijden voor team Work In Progress. Emile had ook moeite met de baancondities en kwam niet lekker in zijn ritme waardoor een mooie positie helaas niet haalbaar bleek. Een tiende plaats was uiteindelijk het hoogst haalbare.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.