Pech voor Maikel van Beek tijdens 1-uurs race in Dordrecht

Afgelopen woensdag nam Maikel van Beek deel aan een individuele 1-uurs race bij Indoor Karting Dordrecht. Het was alweer bijna een jaar geleden dat Maikel hier gereden had waardoor het een interessant race zou kunnen worden. De meeste rijders die zich hadden inschreven rijden veel in Dordrecht waardoor strijden om het podium aanvankelijk niet realistisch leek.

Na de kwalificatie bleek dat dit beeld toch iets bijgesteld moest worden. Met een derde plaats in de kwalificatie zat Maikel er goed bij en leek een plek bij de eerste drie mogelijk.

Bij de start kwam Maikel goed weg en hij behield de derde plek. In het eerste half uur van de race was Maikel zelfs de snelste op de baan. Hierdoor kon hij de nummer één en twee goed bijhouden. Het plan was om de verplichte wissel zo laat mogelijk te doen om optimaal gebruik te maken van de kart en de voorsprong op de nummer vier uit te breiden en verder naar voren te rijden. Het plan was mooi bedacht maar liep helaas anders. Enkele ronden de geplande wissel kreeg Maikel een lekke achterband waardoor hij eerder moest wisselen en maar liefst anderhalve minuut verloor. Een goed resultaat werd hiermee om zeep geholpen en de zesde plaatst bleek uiteindelijk het hoogst haalbare.

Evengoed een mooi resultaat gezien de situatie.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.