Net geen podium voor Maikel van Beek in de achtste race van de BiteMedia Cup in Roosendaal

Noordwijkse kartcoureur Maikel van Beek in actie

Afgelopen dinsdag werd de achtste race van de tien races tellende BiteMedia Cup verreden in Kart Center Roosendaal. Het einde van de Cup komt daardoor in zicht en het is erg spannend in de strijd om het kampioenschap en de plaatsen daarachter. Maikel en team Work In Progress strijden in deze competitie nog steeds om de winst. Dat het gevecht om de eerste plek in het kampioenschap zo spannend zou worden na deze race had niemand van tevoren gedacht.

De achtste race bleek een lastige voor Maikel van Beek en zijn team. Voor het eerst dit seizoen is het niet gelukt een podiumplek te behalen. Een vierde plek bleek na de race het maximaal haalbare. Dit kwam mede door de lastige baancondities. Gelukkig leidde deze ‘mindere’ prestatie niet direct geleid tot een daling in het klassement. Maikel en Team Work In Progress behoudende leiding in het kampioenschap.

Nadat alle teams waren aangemeld kon de kwalificatie beginnen. Voor deze race was de kwalificatie opzet veranderd. Iedere rijder kreeg slechts één ronde om een tijd neer te zetten en Maikel mocht deze kwalificatie voor zijn rekening nemen. Het KCR Belofte team startte als eerste en pakte de pole position met een tijd van 38.27. Dit bleek een erg snelle tijd gezien de lastige baancondities. De baan was erg glad en veel rijders hadden hier last van. Maikel pakte de vijfde plaats voor team Work in Progress met een tijd van 38.49. Niet slecht gezien het feit dat hij al ongeveer een maand niet meer op Roosendaal had gereden.

Het KCR Belofte team startte erg rustig waardoor iedereen dicht bij elkaar bleef. Ook Maikel kon het tempo in eerste instantie goed volgen en na ongeveer tien minuten kon Maikel profiteren van het gevecht om eerste plek. Het KCR Belofte was ingehaald en bij een poging om deze plek terug te pakken kregen ze een oranje vlag. Dit betekent dat de inhaalactie niet correct was en de plek moet worden terug gegeven. Omdat de invaller voor KCR hiervan niet op de hoogte was kregen ze een zwarte vlag waardoor ze ver terugvielen. Door deze actie reed Maikel ineens op de derde plek. Wel verloor hij gemiddeld wat tijd op de teams achter hem hij een aantal ronden later werd ingehaald en terugviel naar de vierde positie. In de ronden hierna kon Maikel het tempo niet helemaal volgen waardoor de nummers een tot en met drie iets wegliepen. Omdat het vanwege de gladde baan erg moeilijk was om constant te rijden kon hij de kopgroep helaas niet meer bijhalen. Uiteindelijk stapte Maikel als vierde uit na zijn stint.

Emile, de tweede rijder van het team, bleek in topvorm te verkeren. Hij leek geen last te hebben van de moeilijke condities een reed bijzonder snelle tijden. Dankzij hem reden we halverwege de race zelfs rond op de derde plek. Helaas was dit slechts van korte duur aangezien ook de concurrentie inmiddels de snelheid gevonden. Hierdoor verloren we de positie weer bij de wissels. In de derde en vierde stint van de race vonden er geen positiewisselingen meer plaatst. Wel was het aan het einde van de race nog even spannend of de vierde positie behouden kon worden aangezien de nummer vijf hard op ons inliep. Gelukkig werd de race tijdig afgevlagd waarmee de vierde plek veilig werd gesteld. Ondanks dit “mindere” resultaat staan Maikel van team Work In Progress nog steeds aan de leiding in het kampioenschap. Al scheelt het nu nog slechts een paar punten. Met nog twee races te gaan kan er dus nog van alles gebeuren.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.