Mooie tweede plaats voor het Noordwijkse Van Beek Racing Team in de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap.

Gisteren heeft Van Beek Racing een mooie tweede plaatst behaald tijdens de vierde wedstrijden van het vijf races tellende Endurance Kampioenschap bij Van der Ende Racing Inn Poeldijk. Door zich als tweede te kwalificeren en geen fouten te maken tijdens de race wist het team deze positie nipt te behouden. Met nog één race te gaan is het voor Van Beek Racing technisch nog mogelijk om voor de vierde maal op rij kampioen te worden.

Voor aanvang van de race werd bekend gemaakt op welke wijze er ditmaal gestart zou worden. Het werd een rollende start wat betekent dat alle team zij aan zij stapvoets achter een “pacekart” aan moesten rijden tot de lichten uitsprongen. Vanaf dat moment mocht het hele veld volgas en was inhalen toegestaan.

Maikel van Beek zou de kwalificatie en start van de race voor zijn rekening nemen voor Van Beek Racing. Het grootste gedeelte van de kwalificatie had Maikel de snelste tijd in handen maar helaas zette de nummer drie van het kampioenschap in de laatste een iets snellere tijd neer. Een tweede startplaats was het uiteindelijke resultaat.

De rollende start was voor iedereen even wennen maar verliep zonder problemen. Maikel kwam zonder problemen door de eerste bochten en wist samen met de nummer één langzaam maar zeker weg te rijden van de rest van het veld. Dit kwam heel goed uit aangezien Van Beek Racing vanwege de behaalde tweede plaatst in de vorige race vijftien seconden langer stil zou moeten staan.

Na ongeveer een half uur mocht Stefan van Beek het stuur overnemen van Maikel voor tweede stint. Stefan had de snelheid er meteen goed in waardoor hij in staat was terug te rijden naar de tweede positie nadat we waren teruggevallen naar de derde positie door de verplichte wissel. Zo’n driekwartier later mocht Maikel het stuur weer overnemen voor zijn  tweede stint van de 2uur durende race. Maikel reed zeer snelle tijden waardoor niet alleen de tweede positie werd behouden maar zelfs een kleine voorsprong werd opgebouwd. Dit zou van pas komen tijdens de laatste wissel waar Stefan het stuur weer over zou nemen. Stefan zou het laatste half uur voor zijn rekening nemen. Na de laatste wissels schoof Stefan van de derde positie terug naar de tweede positie. Echter reed de nummer vier achter hem op dat moment sneller wat zou inhouden dat we de tweede positie heel goed zouden kunnen verliezen. Met nog slechts vijftien minuten te gaan was de voorsprong op de nummer drie en vier nog slechts acht seconden. Gelukkig voor Stefan en het Van Beek Racing Team werd de nummer vier zwaar geblokt door de nummer drie waardoor ze tijd verloren en het uiteindelijk niet meer haalbaar was om Stefan in te halen. Van Beek Racing finishte dan ook op een tweede positie wat ervoor zorgt dat ze de tweede plaats in het kampioenschap verstevigd hebben.

Meer informatie over het team is te vinden op: www.vanbeekracing.nl

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.