Maikel van Beek pakt tweede plek in 6uurs race bij Indoor Karting Eupen, België

Afgelopen zaterdag heeft Maikel deelgenomen aan de 3e race van de RostRacing Teamracecup 2014. Het betrof een 6uurs race die werd verreden op de nieuwe kartbaan van Karting Eupen. De kartbaan was de dag ervoor feestelijk geopend met onder ander een “All Star Race” met bekende autocoureurs.

Maikel en Team Work In Progress (bestaande uit Emile Hollink, Marcel Hollink en Johnny Kraak) zou meerijden in de allereerste endurance race op deze nieuwe baan. Zowel het pand, het asfalt als de kart waren gloednieuw. Dit was vooral te merken tijdens de kwalificatie aangezien dit de eerste meters waren op de nieuwe baan. De rondetijden vlogen naar beneden tijdens de 45 minuten durende kwalificatie.

Johnny mocht voor Work In Progress de kwalifcatie starten en deed dit netjes. Op een, toen nog, gladde baan reed hij top5 tijden. Hiermee toonde hij aan snel te leren op een nieuwe baan. Emile nam na Johnny het stuur over en ook hij reed direct goede tijden. Emile zat vrijwel constant in de top8. Maikel mocht als derde plaatsnemen voor zijn deel van de kwalificatie, hij merkte direct dat er aanzienlijk veel grip was en dat lag hem wel. Net als Johnny en Emile kon ook Maikel goed meekomen. Ook Marcel kon na Maikel direct goed meekomen, hij zette uiteindelijk de 21e tijd neer. Top8 tijden waren er namelijk niet meer bij aangezien de meeste teams slechts 1 rijder inzette tijdens de kwali. Het voordeel hiervan is dat de betreffende rijder beter in zijn ritme komt en steeds snellere tijden gaat rijden. Work In Progress had ervoor gekozen dit niet te doen en iedere rijder tijd te gunnen om de baan te leren kennen.

Omdat Marcel als laatste had gereden en dus het beste om kon gaan met de huidige omstandigheden werd besloten om hem te laten starten. Dit bleek een goed zet want al binnen een paar ronden wist hij op te klimmen naar de 18e positie in race (een 5e positie in de Funklasse). Deze positie kon Marcel gelukkig de rest van zijn stint vasthouden. Maikel stapte als tweede in een kwam direct op snelheid. Blijkbaar was het een baan die Maikel goed lag want hij was tijdens het uur dat hij reed bijna constant de snelste rijder op de baan. Tijdens zijn stint reed Maikel het team van de 18e naar de 10e plek (en de 2e plek in de Funklasse). Maikel wist de directe concurrenten zelfs op een ronde te zetten. Johnny had in begin even moeite om in te komen maar kon daarna een mooi tempo rijden. Dat hij even moest inkomen is niet gek als je bedenkt dat hij enkel op de gladde baan had gereden. Het was dus even wennen. Later in zijn stint kon Johnny qua tijden goed meekomen met de snellere mannen in het veld waardoor we goed bij konden blijven. Emile nam het stokje over van Johnny en gaf aan er weinig vertrouwen in te hebben aangezien hij geblesseerd was aan zijn schouder en last had van zijn nek. De verwachting was dan ook dat hij het geen uur zou volhouden. Tot ieders verbazing was dit niet het geval. Hij reed zelfs behoorlijk snelle tijden, iets wat wij gezien zijn fysieke toestand niet hadden voorspeld. Na de stint van Emile lagen we 11e algemeen en 2e in de Funklasse.

In de laatste twee uur van de race was er weinig meer te winnen. Wel was er nog wat te verliezen aangezien de nummer 12langzaam maar zeker dichterbij kwam. Ondanks het feit dat het in de  laatste uren af en toe leek op destruction derby (door het vele ram en beukwerk) zorgde Maikel en  Marcel ervoor dat Team Work In Progress de 11e plek algemeen en 2e plek in Funklasse kon behouden. Met deze tweede is Work In Progress gepromoveerd naar de Proklasse in de RostRacing Teamracecup 2014.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.