Maikel van Beek en team Work In Progress winnen de 7e race van de BiteMedia Cup

Met een kleine achterstand op de nummer één in het kampioenschap begon het team afgelopen dinsdag aan de zevende race van de BiteMedia Cup in Roosendaal. Team Work In Progress zou deze race bestaan uit twee vaste rijders en twee vervangers. Helaas waren twee vaste rijders verhinderd. Ondanks de andere opzet was het team oppermachtig. Dit uitte zich in een mooie eerste plaats in de kwalificatie, de snelste raceronde en de winst.

De samenstelling van team Work In Progress zou deze race bestaan uit Maikel van Beek (vaste rijder), Marcel Hollink (vaste rijder), Detlef Pahl (invaller) en Robin Glerum (invaller).

Invaller Detlef nam de kwalificatie voor zijn rekening zette prompt de snelste tijd neer wat het team extra punten opleverde. Ook de start verliep voorspoedig. Detlef behield de eerste positie en reed samen met de nummer twee zelfs weg bij de rest van het veld. Na de eerste rijderswissel had het team het even moeilijk. Maikel kon het tempo van de directe concurrent niet volgen waardoor hij halverwege zijn stint hardhandig gepasseerd. Dit was de wedstrijdleiding gelukkig opgevallen waardoor de plek moest worden teruggegeven aan Maikel. Hierdoor pakte het team de eerste positie weer terug. In de derde stint nam invaller Robin plaats voor het team. Robin zette de snelste ronde van de race neer en reed het team naar een voorsprong van maarliefst achttien seconden op de nummer twee. Een superstint dus voor dit jonge talent. Met nog een half uur te gaan zou dit niet meer worden dichtgereden. De eerste plek was hiermee veilig gesteld. Marcel Hollink nam de laatste stint van de race voor zijn rekening. Door constant te rijden wist hij de voorsprong op de nummer twee stabiel te houden en als eerste over de finish te komen.

Door dit zeer sterke optreden staat team Work In Progress momenteel aan kop in het kampioenschap.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.