Maikel van Beek en Team Work In Progress Vice Kampioen BiteMedia Cup

Afgelopen zondag werd de laatste race van de BiteMedia Cup verreden bij Kart Center Roosendaal. Met een voorsprong van 10 punten op de nummer twee in het kampioenschap gingen Maikel en zijn team (Team Work In Progress) voor de winst.

Helaas ging het in de kwalificatie helemaal mis waardoor de voorsprong in een klap veranderde in een flinke achterstand. De kwalificatie bestond ditmaal uit 3 sessies en voor elk deel moest een andere rijder worden ingezet. Marcel Hollink nam het eerste deel voor zijn rekening en hier ging het helaas meteen mis. Marcel had te kampen met een kart die minder snel op gang kwam waardoor hij niet aan de tijden van de rest kwam. Met nog geen tiende van een seconde miste we de tweede sessie. Dit was erg jammer aangezien het KCR Belofte Team (onze direct concurrent) het wel haalde. Uiteindelijk pakte ze zelfs de derde plek in de kwalificatie. De enige manier om het kampioenschap nu nog te winnen was door 3 plekken voor hen te finishen. Een nagenoeg onmogelijke opgave aangezien we vaak net rond dezelfde posities eindigen in de race.

Na een moeizame start vanuit de achterhoede wist Marcel toch langzaam aan naar voren te rijden. Het KCR Belofte Team kon hij helaas niet bijhalen, die deden goede zaken door de leiding te pakken en weg te rijden bij de rest. Maikel mocht de tweede stint voor zijn rekening nemen. Natuurlijk was het doel inlopen op KCR. Maikel reed zeer constant maar helaas niet snel genoeg om tijd te winnen waardoor we niet dichterbij kwamen. Emile reed de derde stint. In het begin had hij moeite om de snelheid te vinden maar later in zijn stint kwam dit helemaal goed. Emile was geruime tijd een van de snelste mannen op de baan. Hierdoor wist hij het KCR Belofte Team zelfs te passeren. Tot 3 plekken voorsprong kwam het helaas niet waardoor al duidelijk was dat het kampioenschap er niet meer in zat. Johnny mocht het laatste deel van de race rijden en deed dit netjes. In begin van zijn stint had ook Johnny moeite om in zijn ritme te komen maar later ging het beter. Door de wissel van Emile naar Johnny waren we echter wel weer achter KCR terecht gekomen en hier zijn we uiteindelijk ook gefinisht.

Met een achterstand van slechts 9 punten zijn we uiteindelijk Vice Kampioen geworden van de BiteMedia Cup 2013/2014.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.