Maikel en Team Work In Progress tiende in vijfde race van de BiteMedia Cup

De vijfde race van het seizoen zou een lastige worden voor het Work In Progress team waarin Maikel van Beek rijdt in de BiteMedia Cup in Roosendaal. Een tiende plaatst was het uiteindelijke resultaat na twee uur racen.

Ricardo nam ditmaal de kwalificatie voor zijn rekening en reed het team naar de achtste startpositie. De start van de race verliep zonder problemen en Ricardo kon het tempo van de mannen voor hem goed volgen. Na zijn stint lag het team dan ook nog steeds op de achtste positie

Marcel Hollink nam het stuur van Ricardo over voor de tweede stint en had moeite om zijn ritme te vinden. Halverwege zijn stint ging het steeds beter en wist hij alsnog goed tijden te rijden. De concurrentie reed echter erg strek waardoor we iets terugvielen.

Emile zou de derde stint van de race rijden en ging direct goed start. Vanaf zijn eerste ronde reed hij snelle tijden en wist daardoor weer iets in te lopen. Uiteindelijk lagen we negende aan het einde van zijn stint.

Maikel nam de laatste twintig minuten van de race voor zijn rekening maar had ook moeite met het vinden van het juiste ritme. De kart waar Maikel mee reed was vrij onvoorspelbaar en ook de concentratie speelde hem parten waardoor het tempo pas halverwege zijn stint omhoog ging. Helaas zorgde dit ervoor dat het team uiteindelijk terugviel naar de tiende plaats. Volgende race rijden we weer in tegengestelde richting en dit zou beter moeten gaan.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.