Eerste overwinning van het seizoen voor Maikel van Beek in de BiteMedia Cup.

Afgelopen dinsdag werd de vierde race van de BiteMedia Cup bij Kartcenter Roosendaal verreden. Het was al even geleden dat Maikel een wedstrijd had gereden aangezien hij de vorige race (december) moest missen. Om weer even in het ritme te komen was hij ’s middags al naar Roosendaal vertrokken om vooraf een paar heats te rijden.

Toen de rest van het team ’s avonds gearriveerd was werd besloten dat Maikel de kwalificatie voor zijn rekening mocht nemen. Hij had immers ’s middags al gereden wat een voordeel zou kunnen zijn.

In de 5 minuten durende kwalificatie wist Maikel een mooie vierde tijd neer te zetten. Na de kwalificatie werd er van kart gewisseld waardoor het voor iedereen een verassing was hoe zijn of haar kart zou reageren. Maikel had het getroffen, de kart die hij toegewezen had gekregen reageerde goed en trok snel op. Hierdoor kon hij al in het begin van de race een plek goedmaken en aanhaken bij de nummer 2. Na paar ronden achter de nummer 2 besloot Maikel een inhaalpoging te wagen die helaas mislukte. Hierdoor viel het team terug naar de laatste plaats. Gelukkig kon Maikel al vrij snel weer een aantal posities goedmaken waardoor het team zich na de eerste 40 minuten op de 6 plek bevond.

De tweede stint nam teamgenoot Johnny voor zijn rekening. Johnny had het vanavond erg lastig en kwam niet lekker in zijn ritme. Er werd dan ook besloten hem ditmaal een korte stint te laten rijden. Emile nam het stuur van Johnny over en zat direct goed in de race. Hij reed erg constant en was bijna zijn gehele stint de snelste op de baan. Dit resulteerde in een geweldige opmars (van plaats 7 naar plaats 1) en de snelste rondetijd van de race! Een superstint dus voor Emile. Met nog een minuut of 20 te gaan was het tijd voor de laatste rijderswissel van de race. Marcel nam het stokje over van Emile met als missie het behouden van de voorsprong op de nummer 2 en het finishen van de race. Dit deed hij erg goed. Marcel reed erg constant en finishte de race als 1e met een voorsprong van 6,5 seconde op de nummer 2.

Hiermee pakte team Work In Progress de tweede overwinning op rij. Door deze tweede zege is het team 9 punten ingelopen op de nummer 2 in het kampioenschap.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.