Derde plaats voor Maikel van Beek in zesde race van de BiteMedia Cup

Maikel van Beek in actie tijdens de BiteMedia Cup

Gisteren werd alweer de zesde race van de BiteMedia Cup verreden in Kart Centre Roosendaal. Maikel van Beek pakte in deze race een mooie derde plaats met team Work In Progress.

Voor deze race was een nieuwe kwalificatie opzet bedacht. Ieder team kreeg vier ronden om een tijd neer te zetten en je mocht zelf beslissen wanneer je zou willen starten. Marcel Hollink nam zou de kwalificatie rijden en deed dit erg goed. Marcel zette uiteindelijk de derde tijd neer waarmee we een goede uitgangspositie hadden voor de race.

Dat de derde tijd in kwalificatie geen toevalstreffer was bleek al direct in de eerste stint van de race waarin Marcel aansluiting hield bij de top twee. Na de eerste rijderswissel van Marcel naar Johnny viel team Work In Progress iets terug. In principe niets om zorgen over te maken aangezien dit vrij normaal is bij een wissel. Helaas lukte het Johnny niet om de posities in zijn stint goed te maken. De concurrentie reed daarvoor net iets te snel. Wel wist Johnny de huidige positie vast te houden. Na een korte stint mocht Johnny het stuur overdragen aan Emile. De wissel verliep soepel en Emile had de snelheid eigenlijk meteen te pakken. Hij was vrijwel de gehele stint de snelste op de baan waardoor we vele posities konden terugpakken. Toen Emile na een lange stint van ongeveer 45 minuten uitstapte en Maikel van Beek instapte lagen we op de 2 plek in de race. Aan Maikel de taak om deze positie vast te houden in de laatste 20 minuten van de race. Maikel had het deze race ook niet makkelijk en hij kwam niet goed in zijn ritme. Tot ongeveer tien minuten voor het einde van de race wist Maikel de 2e positie vast te houden. Vanwege het enorme snelheidsverschil tussen Maikel en team KCR Belofte kon hij helaas niet voorkomen dat ze hem in een van de laatste ronden toch inhaalde. Hierdoor finishte team Work In Progress de race op de derde positie. Eén plek achter de leider in het kampioenschap.

Gelukkig heeft het team niet veel verloren op de nummer 1 in het kampioenschap waardoor alles nog mogelijk is.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.