7e plek voor Maikel van Beek bij de Poeldijk 500

Afgelopen zaterdag was het zover. De 2014 editie van de Poeldijk500 stond op het programma voor mij,  Johnny en Emile. Onder de naam Work In Progress hadden wij ons ingeschreven voor de 10uur durende race bij Van der Ende Racing Inn. De race verliep helaas niet zoals gehoopt waardoor een 7e plek voor ons het hoogst haalbare bleek.

Omdat ik de meeste ervaring op deze baan had mocht ik kwalificeren. Direct bij het wegrijden merkte ik al dat het geen geweldige kart was. Toch wist ik met de kart nog een mooie 4e tijd neer te zetten. Een mooi uitgangspunt voor de start van de race.

Door de Le Mans start was de kwalificaties echter niet alles bepalend voor de start. Je moet ook hard kunnen rennen en handig zijn met de riem. Hier bleken andere deelnemers beter in te zijn waardoor ik als 6e vertrok. Binnen een paar bochten kon ik de 5e plek pakken waardoor we gelukkig weer in de buurt kwamen van onze startpositie. Mijn eerste stint ging goed en ook mijn tijden bleken snel genoeg te zijn om de kop bij te houden. Al met al een redelijke start van de race.

Na mijn stint nam Johnny het stuur over. Hij had in het begin even nodig om in zijn ritme te komen wat te zien was aan de wisselende rondetijden. Niet zo gek aangezien Johnny praktisch nooit op deze baan had gereden. Later in de stint ging het beter.

Na ongeveer een uur racen nam Emile het stokje weer over van Johnny voor zijn eerste stint van de race. Emile kwam snel in zijn ritme en kon daardoor constante rondetijden tijden wat natuurlijk belangrijk is in een endurance race.

In de uren daarna wisselden we niet alleen van rijder maar ook van positie. Voor de race werd gebruik gemaakt van 2 rijen in de pitstraat. Een oneven rij en een even rij. In de loop van de race werd duidelijk dat even rij een aantal snelle karts rouleerde. Helaas hadden stonden wij voor het wisselen ingedeeld in de oneven rij. Hierdoor liepen wij deze snelle karts mis waardoor het voor ons een moeizame race zou worden. De concurrentie reed namelijk tijden waar wij bij lange na niet in de buurt konden komen. Hierdoor zakte wij als team uiteindelijk terug naar de 7e positie in de race. Op deze plek zijn we na 10uur racen uiteindelijk ook gefinisht.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.