4e plek voor Maikel op Spa Francorchamps in Rost Racing Teamracecup 2014

Maikel van Beek tijdens zijn eerste stint op Spa-Francorchamps

 

Dit jaar rijdt Maikel mee in een kart kampioenschap dat wordt georganiseerd door het Duitse kart team Rost Racing. De eerste race kon Maikel helaas niet deelnemen maar de tweede race gelukkig wel aangezien dit een bijzondere zou zijn. De tweede race van dit kampioenschap werd namelijk afgelopen zaterdag verreden in de Belgische Ardennen op het kartcircuit Spa-Francorschamps. Wat de race in Spa ze bijzonder maakt is dat het Rost Racing kampioenschap eigenlijk alleen op indoorbanen wordt verreden terwijl dit een buitenbaan is.

Daarnaast was het hier ook niet mogelijk om voor de race te trainen wat betekende dat er in principe geen rijders in het voordeel zouden zijn. Mede hierdoor werd besloten dat iedere rijder van Work In Progress een deel van de kwalificatie zou rijden om de baan en karts te leren kennen. Dit bleek een goede zet want de al in de kwalificatie werd duidelijk dat de tijden behoorlijk dicht bij elkaar zouden liggen in deze race. Positief was dat Maikel en zijn teamgenoten Marcel en Emile er direct vanaf het begin goed bij zaten qua tijden. Uiteindelijk zette we als team een tijd neer die goed was voor de 17e startpositie algemeen en de 8e positie in de fun klasse. Dit had beter gekund als er meer tijd had geweest per rijder om te rijden maar dit was er helaas niet. Hier moest we het dus mee doen.

Marcel zou de start van de race voor zijn rekening nemen en deed dit erg goed. Na wat duwen en trekken reden we binnen twee ronden op de 8e positie algemeen en de 6e positie in de fun klasse. Marcel had het duidelijk naar zin en hij reed goede tijden.

Na Marcel was het de beurt aan Emile om eerste meters in de race te maken. Ook Emile had de snelheid er vrij snel in. Wel merkte we dat een aantal teams die een mindere start hadden op stoom kwamen omdat Emile zo nu en dan werd ingehaald. Iets voor de helft van de race waren we als team een paar plekken teruggezakt en reden we op de 13e positie algemeen en de 8e positie in fun klasse.

Emile kwam binnen voor zijn wissel en Maikel nam het stuur over. Ook Maikel kwam snel in zijn ritme en wist hierdoor weer enkele teams in te halen. Hierdoor stegen we als team naar de 12e positie algemeen en de 5e positie in de fun klasse. In de daaropvolgende stint van Emile klommen we als team op naar de 11e positie algemeen en de 4e positie in onze klasse. Op deze posities zouden wij uiteindelijk ook finishen. Wel werd het nog even spannend in de laatste ronden van de race. Marcel had de smaak te pakken en leek nog even de 10e positie te gaan pakken. Helaas was er net niet genoeg tijd over om dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Marcel kwam tot op een paar meter van de nummer 10. Al met al was het een geweldige ervaring. Door deze 4e plek hebben we ook nog eens goede zaken gedaan voor wat betreft de stand in het algemeen klassement van de fun klasse. Door de prestatie op Spa zijn we opgeklommen naar de derde positie in het kampioenschap.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.