3e plaats in tweede race Endurance Kart Kampioenschap

Het Noordwijkse Van Beek Racing Team heeft afgelopen dinsdag laten zien nog steeds bij de beste te horen. Na een teleurstellende vijfde positie in de eerste race van het kampioenschap stelt het team orde op zaken door een derde plaats te pakken in de tweede race. De winnaar van de vorige race werd vierde waardoor Van Beek Racing iets inloopt en zich weer kan mengen in de strijd om het kampioenschap.

Ditmaal begon de race een uur eerder dan normaal door een nieuwe manier van kwalificeren die langer in beslag zou nemen dan de reguliere kwalificatie. Elk team mocht voor deze kwalificatie zijn snelste rijder inzetten voor een “one-lap” kwalificatie. Eén rijder van elk team kreeg slechts één ronde om een tijd neer te zetten. Maikel van Beek nam de kwalificatie voor zijn rekening en realiseerde de vierde tijd. Een goede uitgangspositie voor de race.

Ook de start van de race verliep goed voor Van Beek Racing, in de eerste ronde pakte het team direct de derde positie. In de twintig minuten daarna bouwde het team een mooie voorsprong op ten opzichte van de nummer vier. Na de wissel nam Stefan van Beek het stuur over. Hij hield de positie vast en reed zeer constante rondetijden waardoor het team de voorsprong zelfs nog iets uit kon bouwen.

Ook na de tweede serie wissels kon Van Beek Racing de derde positie behouden waardoor ze er nog steeds goed voorstonden in de strijd om het kampioenschap. Stefan nam voor het team het laatste deel van de race voor zijn rekening en kreeg te maken met een sterk opkomende concurrent. De nummer één van de vorige race kwam met grote stappen dichterbij in de laatste vijftien minuten van de race. Gelukkig bleef Stefan geconcentreerd waardoor hij sterk reed en de concurrent erg moeizaam dichterbij kon komen. De voorsprong van Van Beek Racing op de nummer vier was aan het einde van de race slechts vijf seconden! Een mooi resultaat waardoor Van Beek Racing nog steeds kans maakt op het prolongeren van de titel.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.