10e plek voor Maikel van Beek in Eupen, België

Afgelopen weekend stond er voor Maikel een leuk maar vooral ook fysiek uitdagende race op het programma. Maikel zou deelnemen aan een 2uurs solo race in het Belgische Eupen bij Karting Eupen. Een baan die Maikel wel ligt. Het zou voor het eerst zijn dat Maikel weer eens 2uur achter elkaar in actie zou komen.

De dag begon uiteraard met een briefing. Een belangrijk onderdeel van de races. Hier duurde het echter iets langer aangezien het in het Frans, Duits en Nederlands werd gedaan. Bijzonder aan deze race waren de shortcuts. Er werd een stuk baan opengesteld waarmee je 6 seconden kon afsnijden. Dit mocht iedere rijder 4 maal doen. Verder moest iedereen 2 verplichte stops maken van 50 seconden en een kartwissel.

Voordat de race begon was het tijd voor een kwalificatie van 10 minuten. In deze kwalificatie zette Maikel een mooie 10e tijd neer. Niet onverdienstelijk aangezien Maikel meer dan een half jaar niet meer op deze baan was geweest.

De race werd gestart achter een pacekart die na één ronde de pit in ging. Direct na de start kon Maikel al een positie pakken. Het tempo zat er bij hem ook goed in. Na een kwartier haalde Maikel nog iemand in waardoor hij 8e positie reed. Dit bleef zo tot de kartwissels, waarbij Maikel als eerste naar binnen mocht.

De wissel verliep helaas niet zoals de bedoeling was. In de nieuwe kart stond de stoel veel te ver naar voren. Normaal is dit makkelijk te verhelpen door de stoel naar achteren schuiven. Helaas ging dat niet waardoor Maikel kostbare tijd (en posities) verloor. Toen hij terug de baan op kwam, merkte hij al snel dat de nieuwe kart nog koude was. Dit leverde een flink gebrek aan snelheid op ten opzichte van de andere karts wat opnieuw veel tijd kostte. Hier moest immers meer dan een uur mee gereden worden.

Door deze problemen was Maikel inmiddels teruggevallen naar de 12e positie in de race. In het laatste uur van de race kwam er gelukkig meer snelheid in de kart waardoor Maikel weer kon inlopen op posities voor hem. In het laatste half uur kreeg Maikel het voor elkaar om nog 2 posities te klimmen. Hierdoor finishte hij uiteindelijk als 10e.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.